Dedektör Nasıl Yapılır?

16-11-2020 12:52
Dedektör Nasıl Yapılır?

Birçok insan için dedektör nasıl yapılır sorusunun cevabı önemlidir, dedektör yapmanın yüzden fazla yöntemi vardır. Yöntemleri farklı olsa da temel mantık hepsi için geçerlidir mantık ferromagnetic materyallerin manyetik alan karşısında sergilediği davranıştır. Materyaller manyetik davranışları açısından paramanyetik, diyamagnetik ve ferromagnetic şeklinde 3 farklı kategoride incelenir. Dedektör yapmak için elektronik bilgisi olmayan insanlar demonte olarak satılan hazır kit şeklindeki devrelerden alabilir. Bu devrelerin montajında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.


Pulse Dedektör Nasıl Yapılır

Entegre devre elemanları direkt olarak kart üzerine lehimlenir bunun için entegre soketi kullanılmasında fayda vardır. Ayrıca transistorlar pcb kart üzerine lehimlenirken aşırı ısınmamalı. Elektronik bilgisi bulunanlar dedektör nasıl yapılır sorusunun cevabını oluştururken öncelikle pulse indüksiyon metal dedektör devresinin çalışma ilkelerini de bilmeli. Pulse dedektörde prensip olarak arama bobini üzerinden anlık olarak yüksek akım geçirilir. Akımın yönüne doğru her sene oluşan elektromanyetik enerji sönümleme grafiği incelenir. Bobine yaklaştırılan metal, nüve etkisi gösterir ve buna göre sönümleme grafiği etkilenir ve değişir.

 

Yazılım Dilleriyle Dedektör Nasıl Yapılır


Yüksek akımlı mosfet transistor ile arama bobini tetikler ve kısa devre edilir ardından ise transistor yalıtımına geçilir. Daha sonra yüksek hızlı mikrocontroller ile bobinin üzerinde oluşan elektromanyetik alan metal nüve etkisiyle sönümlenir. Bu aşamada yüksek çözünürlüğe sahip ADC kullanıldığında çok daha hassas sonuçlar elde edilmesi mümkün olur. Dedektör nasıl yapılır sorusunun cevabını arayanlar dedektörün elektronik kısmını bu şekilde oluşturur. Ardından yapması gereken kullanılan mikro işlemcinin programlanmasıdır. Programlama konusunda tecrübeli olanlar bu aşamada ciddi sıkıntı yaşamaz ancak programlama konusunda bilgi sahibi olmayan bir dedektör üretimine yeni başlayanlar için Basic programlama dilini öğrenmek önemlidir. İlk aşamada öğrenilmesi gereken yazılım dilleri Pic Basic Pro ile Proton Basic yazılım dillerdir.


Farklı Özellikler


Yer altında gömülü metallerin ya da farklı nesnelerin tespit edilmesi için tasarlanan elektronik cihazlar olan dedektörler farklı model ve özelliklere sahiptir. Dedektörler arasındaki farklar, metal tanımlama, sesli hedef gösterme ile derinlik ve hassasiyet ayarları ve ergonomik kullanım yapısıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.